ΜΟΝΟΪ ΤΙΚΙ Huile Parfume’e & Parfume / Αρωματισμένο Έλαιο & Άρωμα

tahiti_tiki_tp41

Huile Culte UK(2) monoi-tiki-tahiti-100ml-avec

– Monoi Tiki Tiare Naturel 120ml   τιμή  13€

και με αντιηλιακό δείκτη προστασίας 3  τιμή  13€

item_102_102.big

108330

και σε άρωμα τιμή 27,60€

Η γαρδένια της Ταϊτής ή «Tiaré Tahiti» στα Ταϊτινά. Το λουλούδι Τιαρέ φυτρώνει σε ένα θάμνο στην Ταϊτή. Η πιο φημισμένη εικόνα της Ταϊτής, το λουλούδι Τιαρέ είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στην παράδοση των ανθρώπων της. Το προτείνουν για τους πονοκεφάλους και για τα τσιμπήματα από έντομα. Το λουλούδι Τιαρέ μουλιάζει μέσα στο έλαιο της καρύδας απελευθερώνοντας σιγά σιγά το άρωμα και τις ιδιότητές του. Χάρη στις ηρεμιστικές του ιδιότητες το Monoi Tiki Tiare Naturel είναι ιδανικό για χαλαρωτικό μασάζ.

Απλώνοντάς το συχνά στο δέρμα και τα μαλλιά, το Monoi Tiki Tiare Naturel ενυδατώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή με ένα ντελικάτο άρωμα. Μόλις το απλώσετε, το monoi προσφέρει άμεση και διαρκή ενυδάτωση στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Σε νωπή επιδερμίδα, μετά το μπάνιο, η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη και απαλή σαν μετάξι. Λίγες σταγόνες μέσα στο μπάνιο είναι αρκετές για να προσφέρουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Όταν χρησιμοποιείται στο μασάζ διεισδύει στην επιδερμίδα και βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λάδι καρύδας, το Monoï Tiki γίνεται στέρεο κάτω από 20°C για να διατηρείται καλύτερα το προϊόν. Με τη ζέστη επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Χωρίς Paraben. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, φυσικό αντιοξειδωτικό. Monoï de Tahiti® A.O. παρασκευάζεται στην Ταϊτή.

tiaremonoi 7012

Monoi Tiki Coconut Natural 120ml    τιμή  13,00€

Coco ή « Ha’ari » στα Ταϊτινά. Η καρύδα είναι αναμφισβήτητα το σύμβολο των τροπικών νησιών. Στη Γαλλική Πολυνησία, είναι το δέντρο που χρησιμοποιείται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην καθημερινότητα. Είναι το βασικό συστατικό για το Monoï της Ταϊτής. To λάδι της καρύδας αιχμαλωτίζει τις σαγηνευτικές ιδιότητες και το άρωμα της  γαρδένιας της Ταϊτής (Tiare) κατά τη διάρκεια της διύλισης. Πλούσιο σε λιπαντικές ουσίες, το λάδι καρύδας προσδίδει στο Monoï Tiki Coconut όλες τις θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και τα μαλλιά μεταξένια. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λάδι καρύδας, το Monoï Tiki γίνεται στέρεο κάτω από  20° C για να διατηρείται καλύτερα το προϊόν. Με τη ζέστη επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Χωρίς Paraben. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, φυσικό αντιοξειδωτικό. Monoï de Tahiti® A.O. παρασκευάζεται στην Ταϊτή.

και με αντιηλιακό δείκτη προστασίας 3  τιμή  13€

7007

MON-67212-3

 

και σε άρωμα τιμή 27,60€ 

Monoi Tiki Vanilla Natural 120ml  τιμή  13€

6682

Βανίλια (Vanilla tahitensis) (ou Vanira στα Ταϊτινά). Η βανίλια της Ταϊτής θεωρείται ως «ο μαύρος χρυσός της Πολυνησίας». Καλλιεργείται κυρίως στο νησί Τάχαα με εμπειρία, πάθος και υπομονή. Η βανίλια έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Το άρωμά της έχει αναγνωριστεί ως μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Στην παραδοσιακή ιατρική, η βανίλια χρησιμοποιείται για τις διεγερτικές και τονωτικές της ιδιότητες. Ένα μασάζ με το Monoï Tiki vanilla θα βοηθήσει στην τόνωση του σώματος, αφήνοντας ένα φλογερό άρωμα. Τρόπος χρήσης: Απλώστε το στο σώμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και κυρίως, μετά το μπάνιο. Χρησιμοποιήστε το στα μαλλιά για ενυδάτωση και προστασία ή πριν το λούσιμο ως μάσκα. Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λάδι καρύδας, το Monoï Tiki γίνεται στέρεο κάτω από 20°C για να διατηρείται καλύτερα το προϊόν. Με τη ζέστη επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Χωρίς Paraben. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε, φυσικό αντιοξειδωτικό. Monoï de Tahiti® A.O. παρασκευάζεται στην Ταϊτή.

και με αντιηλιακό δείκτη προστασίας 3  τιμή  13€

tiki-monoi-vanille3-120ml-2 VANILLA

IMG_1820

και σε άρωμα τιμή 27,60€

Monoi Tiki Pitate (jasmine) Natural 120ml  τιμή  13€

108313

Το γιασεμί Pitate  (Pikake) είναι ένα θαμνώδες φυτό της Πολυνησίας που φύεται στους κήπους , στα σπίτια των ντόπιων κατοίκων. Από το απόγευμα και έπειτα τα άνθη του γιασεμιού ελευθερώνουν το χαρακτηριστικό άρωμα τους που είναι ευωδιαστό και έντονο! Στον ανατολικό κόσμο είναι το λουλούδι της αγάπης.

Το γιασεμί θεωρείται ο «βασιλιάς» των αιθέριων ελαίων.Ιδανικό για την αντιμετώπιση της ξηρότητας στο ευαίσθητο δέρμα λόγω των ενυδατικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων.

Το αιθέριο έλαιο έχει χαλαρωτικές και τονωτικές ιδιότητες.Έχει ένα ευχάριστο άρωμα και χρησιμοποιείται σε αρώματα, κρέμες, τζελ, λοσιόν, και σαπούνια.

Κατά τη θέρμανσή του προσφέρει αρώματα που δημιουργούν συναισθήματα αρμονίας και αισιοδοξίας, προσφέρει χαλάρωση και ισορροπία των αισθήσεων καθώς και έμπνευση και χαρά.

Παραδοσιακά οι άνθρωποι της Ταϊτή πλένουν το πρόσωπο τους με το υδατικό απόσταγμα αυτού του άνθους όπως και το χρησιμοποιούν σε μαλλιά και σώμα.

Είναι εμπλουτισμένο με λουλούδια γιασεμιού με χαλαρωτικές ιδιότητες , ιδανικό για μασάζ και έχει το πιο έντονο άρωμα απο όλα τα Monoi Tiki της σειράς.

Monoi Tiki Ylang Ylang Natural 120ml  τιμή  13€

MON-67390-2

Ένα εξωτικό κίτρινο λουλούδι από τον νότιο Ειρηνικό και Ασία, το ylang ylang έχει αναμειχθεί με το Tiare για ένα παραδεισένιο άρωμα.

big_ylang_ylang

Το αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ έχει ηρεμιστική και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Μειώνει το στρες και δίνει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης.

Χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και είναι ιδανικό για τη δημιουργία μια εξωτικής ατμόσφαιρα.

Κατάλληλο για μεικτές επιδερμίδες, καθώς εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος.

Κατάλληλο για ώριμες επιδερμίδες καθώς μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης χαλαρώνοντας τους μυς του προσώπου και απελευθερώνοντας την ένταση.

Advertisements

έλαιο ARGAN (αργκανέλαιο)

Argan oil

 Οι μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου, χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο Argan παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δένδρου Sous (Argania Spinosa), που ευδοκιμεί κυρίως στο Μαρόκο. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.
Γνωστό για την ισχυρή επανορθωτική και αντιγηραντική του δράση, το Argan Oil αποτελεί μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, είναι ένας θησαυρός για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων σχετικών με την κερατίνη!
Οι γυναίκες της περιοχής το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος, αλλά και για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η πιο σπουδαία δράση του Argan Oil είναι η αντιγηραντική του δύναμη, αφού βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών επιλέγουν να προσθέσουν το θαυματουργό αυτό έλαιο στις συνθέσεις τους, καθιστώντας το συγκεκριμένο λάδι το… greatest hit της Κοσμετολογίας.

Αργανέλαιο για τα μαλλιά

Για ξηρά μαλλιά ή θαμπά, για μαλλιά με έντονο φριζάρισμα, είναι η καλύτερη φροντίδα. Τα ακόρεστα Ω3 και Ω9 λιπαρά οξέα διεισδύουν στην τρίχα και επισκευάζουν τους κατεστραμμένους θύλακες.

Η βιταμίνη Ε, βοηθά στην αποκατάσταση επανεμφάνιση της ψαλίδας. Δίνει λάμψη χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά, μιας και απορροφάται 100%, σφραγίζοντας την υγρασία στην τρίχα.

Σε αντίθεση με άλλα έλαια, δεν είναι λιπαρό, αλλά εξαλείφει το φριζάρισμα στα ταλαιπωρημένα και σγουρά μαλλιά. Είναι ελαφρύ με πολύ μικρή μοριακή δομή, γι’ αυτό και έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στην τρίχα και να απορροφάται και από τα πιο σκληρά και υαλώδη μαλλιά.

Ακόμα περισσότερο, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για την UV ακτινοβολία και προστατεύει την τρίχα από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο τρόπος χρήσης του πολύ απλός. Σε φρεσκολουσμένα ή όχι μαλλιά, απλώνουμε στα μήκη και τις άκρες κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 5-10 σταγόνες και μέσα σε 5 λεπτά θα έχει απορροφηθεί δίνοντας λάμψη και δύναμη χωρίς να τα βαρύνει!

Με χρήση 2 φορές την ημέρα μπορούμε σταδιακά να επιτύχουμε ολική ανάπλαση της τρίχας, ακόμα και στα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το αργανέλαιο αποτελεί την κορυφαία τεχνολογική ανακάλυψη της κοσμετολογίας για την τελευταία πενταετία. Είναι το ιδανικό προϊόν για να δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν κίνηση και λάμψη.

Αργκανέλαιο εκ των έσω
Το καλλυντικό λάδι παράγεται από ακαβούρδιστα κουκούτσια καρπών της Argania, ενώ από τα καβουρδισμένα κουκούτσια παράγεται με έκθλιψη το μαγειρικό λάδι. Μάλιστα, το μαγειρικό έλαιο Αrgan φαίνεται να κατέχει και αυτό αξιοθαύμαστες ιδιότητες. Άτομα που καταναλώνουν στη διατροφή τους μαγειρικό Argan Οil, προσβάλλονται σπανιότερα από καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, φαίνεται ότι το Argan Οil μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης στο αίμα.
Αργκανέλαιο στο δέρμα
Χρησιμοποιείται σε παθήσεις του δέρματος, όπως η νεανική ακμή και η ξηροδερμία, ενώ παρέχει αποτελεσματική ενυδάτωση.
Η αντιγηραντική δράση του ελαίου οφείλεται στη βιταμίνη Ε που περιέχει. Επιπλέον, η βιταμίνη Α αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Οι φαινόλες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, κατά των βακτηριδίων και των μυκήτων, ενώ το σκουαλένιο ως μαλακτικό. Οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου, ενώ τα τριτερπένια επιβραδύνουν τη γήρανση. Αν δε, αναμιχθεί με λάδι από ρόδι, η αντιοξειδωτική του δράση πολλαπλασιάζεται.
Από πλευράς κοσμετολογικών ιδιοτήτων, πρόκειται για ένα έλαιο με απαλή, μη λιπαρή υφή, με ελαφρύ άρωμα που θυμίζει καρύδι. Απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων. Η αντιφλεγμονώδης δράση του το κάνει ιδανικό για την ανακούφιση από την ακμή, ενώ ελαχιστοποιεί τον πόνο και τα σημάδια από τα εγκαύματα και τις εκδορές.
Συνοπτικά οι ιδιότητες του ελαίου Argan είναι ως εξής :
  • Aντιρυτιδικό
  • Αντιοξειδωτικό
  • Ανανεώνει τα κύτταρα
  • Μειώνει το βάθος των ουλών
  • Ανακουφίζει στα εκζέματα
  • Κατά της νεανικής ακμής
  • Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος
  • Ενυδατώνει σε βάθος
  • Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων
  • Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
  • Δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα
  • Θρέφει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών
  • Ανακουφίζει από τη φαγούρα
  • Ενισχύει τα αδύναμα νύχια
  • Επουλώνει από τα εγκαύματα