Η σειρά για τις κρέμες μου…

Με ποια σειρά πρέπει να φοράω τις κρέμες μου?

Συχνά μας ρωτάτε με ποιά σειρά να φοράτε τις κρέμες σας….

Η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες βρίσκουν χρονοβόρο ή ακατόρθωτο να βάλουν σε σειρά την περιποίηση του προσώπου τους…σωστή εφαρμογή για maximum αποτέλεσμα!!!

Ξεκινάμε λοιπόν με τη σωστή σειρά που χρειάζεται να τηρούμε όταν φοράμε τις κρέμες μας :

Βήμα 1 : Καθαρισμός

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωϊ – βράδυ.

Όσο και να βιαζόμαστε το πρωϊ ή αν νυστάζουμε το βράδυ δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον καθαρισμό, αλλιώς μεταφέρουμε ρύπους γύρω απο την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και είναι σα να δημιουργούμε λάσπη…με αποτέλεσμα οι κρέμες να μην εχουν αποτέλεσμα αλλά και να φράζουμε τους πόρους, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε!

Το σωστό προϊόν καθαρισμού για την κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό : Γαλάκτωμα / λοσιόν / αφρώδες τζέλ.

Σημασία έχει η ηλικία η ποιότητα και οι ανάγκες του δέρματος.

Βασικές κατηγορίες :

Για Ξηρά δέρματα επιλέγουμε γαλάκτωμα καθαρισμού ή 3 σε 1 (αφαίρεση με βαμβάκι

Για Κανονικά – Μικτά δέρματα επιλέγουμε Γαλάτωμα +Λοσιόν ή τζελ καθαρισμού + Λοσιόν (ρυθμίζοντας λιπαρότητα)

Για Λιπαρά δέρματα με τάση ακμής επιλέγουμε τζελ καθαρισμού σμηγματορυθμιστικό και έπειτα μια στυπτική λοσιόν.

Υπάρχει και η κατηγορία γυναικών με δέρμα δυσανεκτικό που κοκκινίζει εύκολα ίσως με ευρυαγγείες …τα καθαριστικά εδω είναι ήπια με συστατικά ανακούφισης αντιερεθιστικά  .

Με τη βοήθεια του δερματολόγου ή του  φαρμακοποιού σας θα επιλέξετε το ιδανικό για εσάς προϊόν.

 

Βήμα 2 : serum και ποιο να διαλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου

Το πρώτο προϊόν το οποίο μπαίνει μετά τον καθαρισμό είναι το serum, ο ορός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Για παράδειγμα, πρωί θα χρησιμοποιήσουμε έναν ορό αντιοξειδωτικό. Είναι ένας ορός με βιταμίνη C ο οποίος θα προστατεύσει το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται την ημέρα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Θα κάνει το δέρμα αμς πιό ομοιόχρωμο και φωτεινό!!!

Το βράδυ θα φορέσουμε έναν ορό συσφικτικό ή έναν ορό ενυδατικό.
Το κριτήριο είναι πάντα οι ανάγκες της επιδερμίδας και όχι η ηλικία : για μια γυναίκα 40 ετών να είναι αναγκαίο ενώ  μια άλλη 40 ετών όχι. Αυτό που μετράμε είναι η βιολογική ηλικία του δέρματος και όχι η χρονολογική!!!

Όλες οι 30άρες  και οι 40άρες δεν είναι ίδιες. Το βλέπετε και γύρω σας…!

Το βράδυ μπορούμε να φορέσουμε επίσης έναν ορό για παράδειγμα με υαλουρονικό, σε πιο νεαρές ηλικίες και σε πιο ώριμες ηλικίες θα φορέσουμε έναν ορό που να έχει μέσα πεπτίδια ή παράγωγα σόγιας. Τα πεπτίδια σε πιο μεγάλες ηλικίες κάνουν σύσφιξη ενώ τα παράγωγα σόγιας δίνουν την ενυδάτωση που έχει ανάγκη ένα ώριμο, εμμηνοπαυσιακό δέρμα.

Βήμα 3 : Πρωί

Κρέμα & αντιηλιακή ή κρέμα, ανάλογα  την ηλικία ποιότητα δέρματος – ανάγκες
Το πρωί απαραιτήτως μπαίνει το αντηλιακό. Χειμώνα- καλοκαίρι οποιαδήποτε γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία πρέπει απαραίτητα να φορέσει αντηλιακό.!!!!!!Να μας προστατεύσει από τις βλάβες του ήλιου. Όχι μόνο από την γήρανση αλλά και τον καρκίνο. Θα είναι διαφορετικός ο τύπος του αντηλιακού ανάλογα με την ηλικία και το δέρμα και ανάλογα με την εποχή του χρόνου μπορεί να είναι 50 ή 30 τις εποχές που δεν έχουμε έντονη ηλιοφάνεια. Σε σκούρα δέρματα μπορούμε να φορέσουμε 15SPF.
Τώρα μια νεαρή κοπέλα με το serum και το αντηλιακό της δεν χρειάζεται τίποτα. Μια πιο ώριμη γυναίκα μπορεί να χρειαστεί να βάλει κάτω από το αντηλιακό της μια θρεπτική κρέμα.

 

Βήμα 3 : βράδυ
Το βράδυ θα μπει η κρέμα.

Μια νεαρή κοπέλα, 25χρονη μπορεί να μείνει το βράδυ μόνο με το serum και να μην βάλει κρέμα.

Μια 35χρονη θα βάλει μια ελαφριά ενυδατική κρέμα.

Μια 50χρονη θα βάλει μια συσφικτική κρέμα. Οι συσφικτικές κρέμες έχουν κι εκείνες κάποια ενυδατικά στοιχεία αλλά λιγότερα γι’ αυτό μια γυναίκα που έχει βάλει μια συσφικτική κρέμα από κάτω μπορεί να βάλει έναν ενυδατικό ορό. Διαφορετικά μόνο μια συσφικτική κρέμα θα την τραβάει πάρα πολύ.

 

Βήμα 4 Βραδινές ειδικές κούρες / θεραπείες για συγκεκριμένες περιπτώσεις
Μια γυναίκα μπορεί το βράδυ και ειδικά μέσα στον χειμώνα να κάνει κάποιες κούρες =  θεραπείες ανάπλασης της επιδερμίδας. Τότε είναι η καλύτερη εποχή γιατί οι θεραπείες αυτές είναι συνήθως ερεθιστικές με τον ήλιο γι’ αυτό και  γίνονται τον χειμώνα.
Αυτές, λοιπόν, οι αναπλαστικές θεραπείες βασίζονται είτε στην ρετινόλη, είτε στα οξέα φρούτων, είτε σε ισχυρά θεραπευτικά παράγωγα της βιταμίνης Α που αυτά μας τα δίνει με συνταγή ο γιατρός, ο δερματολόγος.
Μέσα στον χειμώνα έχουμε το περιθώριο να κάνουμε μια υδατική θεραπεία αναζωογόνησης της επιδερμίδας σε κυτταρικό επίπεδο. Άρα τι κάνει η κάθε μια θεραπεία; Τα οξέα φρούτων για παράδειγμα θα διώξουν τα νεκρά κύτταρα και τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, θα δημιουργήσουμε μια καινούρια επιδερμίδα πιο γερή η οποία θα έχει λιγότερη θαμπάδα, θα είναι πιο φωτεινό το πρόσωπό, πιο μαλακό. Αυτή η θεραπεία με οξέα φρούτων μπορεί να γίνει σε μορφή κρέμας ή τζελ και ανάλογα με το δέρμα μπορούμε να κάνουμε και peeling με οξέα φρούτων,( το τελευταίο σε δερματολόγο)
Η μικρότερη διάρκεια μιας θεραπείας για να δούμε αποτέλεσμα από μια κρέμα είναι τρεις μήνες έως και έξι.

Όταν όμως, κάνουμε και οργανωμένες θεραπείες στον δερματολόγο, που ακολουθούνται  από συνταγογραφούμενη αγωγή με γαληνικά σκευάσματα / φτιαχτά ή ακολουθήσουμε συμβουλές του φαρμακοποιού μας, για ολοκληρωμένες θεραπείες, θα δούμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές η τέλεια σειρά είναι

Σωστός καθαρισμός πρωι + βράδυ —> Ορός με βιτ C + κρέμα ενυδάτωσης με φιλτρα αντιηλιακά ή αντιηλιακή κατα προτίμιση με βιτ Ε / το Βράδυ εξειδικευμένη θεραπεία.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements